Lesena vhodna vrata so še vedno najboljša izbira

Z možem sva pri gradnji hiše tako daleč, da se lahko že posvečava bolj ženskim opravilom. S tem mislim, da lahko izbirava »modne dodatke« za zunanji izgled najinega doma. Oba meniva, da si vsaka poštena hiša zasluži kakovostna vhodna vrata, zato sva si pri izbiri le teh delo razdelila. Mož je preveril vse varnostne in potrošne lastnosti nove pridobitve, medtem ko je moja naloga, da z izborom modno popestrim naše novo domovanje. No, pa ne samo to. Ker menim, da so vhodna vrata zelo pomemben dodatek k zunanjemu videzu vsake hiše, želim z njimi doseči občutek domačnost. Hočem da dajejo prijeten vtis sprejetosti ter se z njimi tudi pokloniti tradiciji. Najbrž ste že vedeli, da so lesena vhodna vrata tradicionalna za naš prostor in da so do pred nekaj let krasila prav vsak slovenski dom.

No, po preverjenih kakovostnih kriterijih in zahtevanih estetskih kriterijih sva se enoglasno odločila, da bodo naša nova vhodna vrata izdelali pri Mizarstvu Oblak Boštjan ter prav tako enoglasno sprejela slep, da si naša hiša zasluži masivna lesena vhodna vrata. Mojstri iz mizarstva so nama razložili, da so ta vrata izdelana iz slojnega lepljenja lesa smreke, macesna ali hrasta, ter da jih po želji naročnikov »okrasijo« z modernejšimi oz rustikalnimi elementi, za privlačnejši videz. Ker sem sama bolj minimalist kar se okrasja tiče, želim imeti enostavna vhodna vrata a vendar pričakujem določeno mero elegance.  In ker sem vseeno ženska, želim da nam naredijo unikatna vhodna vrata. V primeru, da  ste sedaj le odmahnili z roko, češ, pri nas gradimo nizko energijsko hišo, naj vas kar takoj potolažim, pri Oblaku vam izdelajo tudi vhodna vrata za pasivne hiše, saj sledijo vsem trendom in novostim.

masivna lesena vrata

slika: vrata-oblak.si

Nič nima opraviti s tem, da sem ženska, dejstvo da ne vem veliko o dimenzijah vhodnih vrat, in da se še nisem dokončno odločila, ali si želim stransko svetlobo ali hočem vhodna vrata z nadsvetlobo, vem pa da bodo preprostih linij, kar je mimogrede po zadnjih modnih trendih, s čemer bodo poskrbela za pridih elegance naši hiši.  Ali ste vedeli, da se pri mizarstvu Oblak še kot eni izmed zelo redkih držijo starih šeg in navad ter uporabljajo les posekan ob stari luni? To pomeni, da je les posekan v določenem obdobju trpežnejši, kar mu podaljša življenjsko dobo za kar nekaj let.  Zavedam se, da je les živ material in je potreben posebne nege in skrbi. Pri Oblakovih sem dobila vsa potrebna pojasnila kar se tiče vzdrževanja, tako da me prav nič ne skrbi. Ne samo to, tako so me navdušili, da že izbiram kakšna notranja vrata mi bodo izdelali. Naj poudarim le še to, da z možem nisva izbrala najcenejših vhodnih vrat, bova pa za najin denar dobila najkakovostnejša in najlepša vhodna vrata kar jih je.