Pisarne so lahko prijetne!

Delovno okolje je tisti prostor, v katerem preživimo najmanj tretjino svojega dneva. Ravno tako pa je delovno okolje tudi izvor obremenitev in stresa, ki so posledica vse bolj hitrega in zahtevnega delovnega tempa. Ker so torej v takem okolju zaposleni venomer izpostavljeni pritiskom, je dobro in zaželeno, da se v njem vsi počutijo kar najbolj udobno, saj bo tako njihova delovna sposobnost višja.

Za potrebe pisarniškega življenja in maksimalno funkcionalnost in udobje zaposlenih je zato potrebno smotrno opremiti pisarne in druge delovne prostore. Pisarniško pohištvo je dizajnirano ravno z mislijo za ugoditev takšnih potreb in se prilega tako v recepcije, operativne pisarne, sejne sobe, predavalnice, domače pisarne ali direktorske kabinete. Zajema vse tiste elemente, ki so za dobro pisarno bistvenega pomena, od pisarniških omar, miz, stolov in regalov, do predalnikov, nastavkov in različnih pisarniških pripomočkov.

pisarniško pohištvo

slika: Rosen Georgiev, FreeDigitalPhotos.net

Priporočljivo je, da je pisarniško pohištvo svetlih, toplih in prijetnih barv, svojevrsten pečat pa mu lahko pustijo tudi bolj barviti in igrivi dodatki. Takšni odtenki tudi v osebah, ki se v prostoru nahajajo, vzbudijo kreativnost in sproščenost, zato je izbira prijetnih materialov in barv tudi eno od zagotovil za produktivno srednjo. Pisarne naj bodo prostor, kjer se bodo zaposleni in stranke radi nahajali, takšne pa lahko postanejo tudi središče najboljših poslovnih idej!